Deze spellen zijn de winnaars van Speelgoed van het Jaar 2024

Een overzicht van alle spellen die de de verkiezing Speelgoed van het Jaar 2024 hebben gewonnen!

De Verkiezing Speelgoed van het Jaar viert in 2024 haar 50-jarig jubileum. Sinds 1974 maakt de organisatie met de Nederlandse speelgoedindustrie zich hard voor het aanbod van Goed Speelgoed in Nederland. Het keurmerk Winnaar Speelgoed van het Jaar, herkenbaar aan de vertrouwde sticker op de speelgoedartikelen in de winkels, staat voor 'Goed Speelgoed'. Dat is: veilig & getest, origineel & geen namaak, kwalitatief & optimaal speelplezier biedend, zo duurzaam mogelijk en inclusief, want 'Goed Speelgoed' sluit niemand uit. Dit jaar zijn er door de vakjury 50 speelgoed artikelen geselecteerd in 17 categorieën. Er zijn 4 categorieën speciaal voor spellen: Kinderspellen, Familiespellen (tot 12 jaar & vanaf 12 jaar) en Kennerspellen. Daarnaast zijn er dit jaar ook 3 winnende spellen in de categorie Kidult (18+).

 

Tot en met 10 november 2024 kan er op het favoriete speelgoed worden gestemd in alle categorieën op de website van Speelgoed van het Jaar. Het speelgoed of spel binnen de categorie met de meeste stemmen wint de felbegeerde gouden publieksprijs. Op 14 november 2024 vindt het Speelgoed Gala plaats waar de winnaars van de gouden publieksprijzen bekend worden gemaakt.

Kinderspellen

De 3 winnaars in de categorie Kinderspellen zijn: Raptor Race van Asmodee, Gigantosaurus van MNKY Entertainment en KattenKwaad van Megableu.

Familiespellen (tot 12 jaar)

De 3 winnaars in de categorie Familiespellen tot 12 jaar zijn: Battle Royale van Identity Games, Drakenherders van 999 Games en Break-Out van Smart Toys & Games.


advertentie:


Familiespellen (vanaf 12 jaar)

De 3 winnaars in de categorie Familiespellen vanaf 12 jaar zijn: Harmonies van Asmodee, Royale: Party at Louis' van Jolly Dutch en Sky Team van 999 Games.

Kennerspellen

De 3 winnaars in de categorie Kennerspellen zijn: Intarsia van 999 Games, Wyrmspan van 999 Games en Forest Shuffle van Asmodee.


advertentie:


Kidult (18+)

De 3 winaars in de categorie Kidult zijn: Medical Mysteries van Identity Games, Hitster Summer Party van Koninklijke Jumbo en Koehandel Festival van Ravensburger.

Wat is jouw favoriete Speelgoed van het Jaar 2024? Laat het weten in de reacties!


advertentie:


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.