Alles over Hitster Bingo

Hier lees je alles wat je moet weten over het bordspel Hitster Bingo van Jumbo.

 

Hitster Bingo

Maak je klaar om de discobal te laten draaien en te dansen op de beats in Hitster Bingo!

Aantal spelers

2-10

Speelduur

30-60 min.

Leeftijd

16+

Uitgever

Jumbo

In deze versie zitten weer 225 nieuwe nummers, maar je kan ook alle andere versies gebruiken voor Hitster Bingo. Het speelveld heeft twee verschillende kanten, kies jij voor de easy play of ga jij voor de gevorderde versie?

De spelregels van Hitster Bingo

1. Draai aan de discobal tot hij stopt. Het spel begint in de categorie waarnaar de lichtstraal wijst. Per moeilijkheidsgraad zijn er vijf verschillende categorieën:

Beginners

Groep of soloartiest: Schrijf op of het nummer van een soloartiest of muziekgroep is. Samenwerkingen zoals duetten of artiesten die meedoen met elkaars nummer kun je als een groep beschouwen.

Vóór 2000?: Schrijf ‘Ja’ als het nummer vóór het jaar 2000 is uitgebracht en ‘Nee’ als dit in 2000 of daarna was.

4 jaar ervoor of erna: Schrijf het jaar op waarin het nummer is uitgebracht. Je scoort een punt als je antwoord binnen 4 jaar ligt van het werkelijke jaar. Als je het exacte jaar raadt, mag je één kruisje weghalen van de scorekaart van de tegenstander.

Decennium: Schrijf het decennium op waarin het nummer is uitgebracht, bijvoorbeeld ‘de jaren ’60’.

2 jaar ervoor of erna: Schrijf het jaar op waarin het nummer is uitgebracht. Je scoort een punt als je antwoord binnen 2 jaar ligt van het werkelijke jaar. Als je het exacte jaar raadt, mag je één kruisje weghalen van de scorekaart van de tegenstander.

 

Experts

Songtitel: Schrijf de titel van het nummer op.

Exacte jaar: Schrijf het jaar op waarin het nummer is uitgebracht. Je scoort een punt als je het exacte jaar noemt.

Naam van groep of zanger(es): Schrijf de naam van de groep of zanger(es) op. Als het om een samenwerking gaat, wordt de naam van de belangrijkste soloartiest goedgekeurd.

Decennium: Schrijf het decennium op waarin het nummer is uitgebracht, bijvoorbeeld ‘de jaren ‘60’.

3 jaar ervoor of erna: Schrijf het jaar op waarin het nummer is uitgebracht. Je scoort een punt als je antwoord binnen 3 jaar ligt van het werkelijke jaar.

 

  1. De dj pakt de bovenste muziekkaart van de categorie die is gedraaid (zonder de onderkant te bekijken) en scant de QR-code met de Hitster-app. Zo gauw het nummer begint te spelen, druk je op de discobal om het gekleurde timerlicht (25 seconden) te activeren.
  2. Alle spelers schrijven hun antwoord op in het witte vak op de scorekaart voordat het rode licht van de discobal begint te knipperen en de tijd om is.
  3. Als de tijd om is, draait de dj de muziekkaart om zodat het antwoord zichtbaar is. Alle spelers controleren hun antwoord. Als het antwoord goed is, zet je een kruisje in het vakje van de bijbehorende categoriekleur op je scorekaart.

 

Blijf met de klok mee spelen terwijl je per beurt de discobal draait. De eerste speler of het eerste team dat een lijn op hun scorekaart volmaakt, is de HITSTER Bingo winnaar! Een winnende rij mag horizontaal, verticaal of diagonaal zijn.

Steun SpellenTip en koop de leukste spellen bij een van deze winkels:

Video's over Hitster Bingo

Onze review van Hitster Bingo

Op dit moment is er helaas nog geen review van Hitster Bingo beschikbaar.

Uitbreidingen voor Hitster Bingo

Om Hitster Bingo uit te breiden zijn er vele versies te koop met honderden nieuwe kaartjes, waaronder Hitster Original en Hitster Guilty Pleasures. Een compleet overzicht met alle spellen in de wereld van Hitster vind je hier.

Hitster Bingo kopen

Ben jij enthousiast geworden van Hitster Bingo? Dat snappen we helemaal! Koop het spel via een van deze links: 

Beoordeling

Laat weten wat jij van Hitster Bingo vindt door het spel een beoordeling te geven:

Rating: 3 sterren
12 stemmen

Bekijk ook eens andere spellen:


advertentie:


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.